Je lichaam is een bron van informatie.

In mijn coaching sessies "zet ik het lichaam van mijn cliënten in" om zo tot voor hen praktisch toepasbare inzichten en antwoorden te komen. Antwoorden die ze soms herkennen maar vooral ook voelen. En dat maakt een groot verschil. Lees verder in dit blog hoe dat werkt.

Wat vertelt jouw lichaamswijsheid?

We denken en doen de hele dag door. Beslissingen proberen we zoveel mogelijk te doen met ons brein. Alhoewel we soms onbewust ook beslissingen nemen die niet rationeel zijn ingegeven. Maar dat hebben we vaak niet door. Bij moeilijke beslissingen maken we voordeel/nadeel lijstjes. We wikken en wegen en vaak weten we dan nog niet wat we moeten doen. Kortom dit kost tijd. Is dat erg? Niet persé maar er is een andere weg. En dat is luisteren naar ons lichaam oftewel onze intuïtie. Bekende fysieke signalen zijn:

  • honger
  • dorst
  • vermoeidheid

Zelfs naar deze signalen luisteren we al niet meer. We eten op een bepaald tijdstip en de klok bepaalt ook wanneer we gaan slapen. Wat ik steeds vaker toepas is communiceren met mijn lichaam. Als ik ergens ongemak voel, negeer ik dat signaal niet maar ga met volle aandacht naar die plek en dat gevoel. Vragen stellen, achterhalen wat het mij wil vertellen. Omdat ik hier al jaren mee bezig ben, gaat dat heel snel. Vaak is het antwoord er al op het moment dat ik bewust ben van een signaal. De cliënten in mijn coaching sessies leer ik ook communiceren met hun lichaam. Vooral diegene die heel veel druk ervaren in hun hoofd. En elke sta ik weer versteld van de duidelijke antwoorden en signalen die naar voren komen. En die kunnen komen uit de voeten, de schouders, de onderbuik en elke andere denkbare plek in het lichaam. De kracht van deze bodyscans zit in het feit dat de mensen voelen wat er “gezegd” wordt. Dat komt veel beter binnen dan alleen maar cognitief antwoorden zoeken. De adviezen en de antwoorden die op deze wijze ontvangen worden, worden ook altijd opgevolgd. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de impact van het voelen. Daarnaast is het lichaam eenduidig; het doet niet aan welles/nietes. Wil je ook leren communiceren met je lichaam? Boek dan een bodyscan sessie met mij. Stuur een mail naar jolanda@onbegrensddenken.nu en ik neem contact met je op.

Realated Post