Je stress te lijf gaan

We ervaren allemaal weleens stress. Zo lang het niet te lang duurt - of chronisch wordt - is er niet zo veel aan de hand. Een portie stress kan je soms ook op een juiste manier aanzetten. Maar hoe voorkom je dat je stress zich opbouwt in je lijf. Wat ik deed is letterlijk de stress te lijf gaan. Lees verder als je wilt weten hoe.
Stress

Je stress te lijf gaan

Een week of twee geleden kreeg ik last van mijn lichaam. Spierpijnen, duizeligheid maar ook niet echt lekker door kunnen slapen.

Ik had door omstandigheden een tijd niet kunnen sporten of zelfs yoga doen en dat merkt mijn lichaam direct. Ik was net weer begonnen met yoga en sporten dus ik dacht nog even dat het daar mee te maken had. Ik heb zelden of nooit lichamelijke ongemakken dus ik kan daar ook niet zo goed mee omgaan. 

Ik realiseerde me ook maar al te goed dat ik ook stress ervoer. Toen het steeds erger werd, was het voor mij duidelijk dat ik hier iets aan moest doen. De oorzaak van de stress was namelijk al weg. Ik moest wat doen om die stress uit mijn lichaam te laten ontsnappen! Uiteraard helpt sporten daarbij maar nog niet afdoende. Ik besloot te gaan liggen en de bodyscan  die ik altijd toepas bij mijn coach cliënten zelf weer toe te passen.  

Ik ging met aandacht naar elk onderdeel in mijn lichaam waar ik ongemak ervoer, te beginnen in mijn hoofd. Direct voelde ik de duizeligheid verdwijnen. Ik dacht dat gaat goed. Vervolgens ben ik met aandacht mijn hele lichaam gaan doorlopen. Alleen al dat moment voor jezelf doet wonderen. Ik raakte meer en meer ontspannen en voelde letterlijk de stress uit mijn lichaam gaan. Aandacht schenken aan je lichaam is zo belangrijk. Wederom maakte mijn eigen bodyscan mij duidelijk waarom ik dit werk doe en vooral de manier waarop ik het doe. Het herstellen van het contact met je lichaam! Ik herhaal het nog maar een keer: “je lichaam is net zo goed een bron van informatie als je hoofd”. Kortom als je geen verbinding hebt met die informatiebron mis je dus veel. De meeste inzichten en antwoorden die mijn coachees tijdens onze coaching sessies vinden, lopen via mijn begeleiding van de bodyscan. En het zijn hun eigen inzichten die ze ook letterlijk voelen. En dat maakt mijn coaching sessies zo krachtig en duurzaam.

Namasté

Jolanda