De kracht van stilte

De hele dag gaan er gedachten door ons hoofd. We staan er niet eens bij "stil". Dit is tegelijk een passende uitspraak. Sta er eens bij stil! Als je bewust de stilte opzoekt dan merk je pas hoe druk het is in je hoofd. In tijden van onrust of beslissingen nemen ben ik me nog meer bewust dat ik de stilte nodig heb.
De kracht van stilte

Intuïtie gaat over in verbinding zijn met jezelf.

Toch een klein stukje kennis voor degene die intuïtie als té mysterieus zien. Intuïtie is niet meer of minder dan het vermogen om inzichten, gevoelens of kennis te verkrijgen zonder bewuste redenering. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit mechanisme sneller werkt dan je mind. Je mind wil wikken en wegen; er nog eens over nadenken, en nog eens, en nog eens…….

Onze intuïtieve reacties worden vaak gevoed door lichamelijke sensaties waar we ons niet altijd bewust van zijn. Denk aan kippenvel, knoop in je maag, je maag draait om of juist een rustig gevoel van vertrouwen, blijdschap en ja het is goed zo. Ik zeg ook altijd “je lichaam is eenduidig en je brein een kluwen aan gedachten”.

Die eenduidigheid maakt ook dat reacties en beslissingen sneller genomen kunnen worden. Het gaat uiteraard niet perse uitsluitend over snelheid Je zult merken als je meer gaat luisteren naar de signalen van je lichaam en je intuïtie dat je makkelijker tot de voor jou juiste inzichten komt.  Bewuste denkprocessen kunnen ons veel brengen maar vaak is de balans zoek. We zijn de verbinding met ons onderbewuste verloren.

Ik heb leren luisteren naar mijn intuïtie door eerst te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Door deze niet te negeren maar de tijd er voor te nemen. Kijk maar eens hoe vaak je sensaties in je lichaam opmerkt die aangeven dat het niet goed gaat; stijve nek of schouders, hoge ademhaling. En wat doen we dan: doorgaan. Begin met deze signalen serieus te nemen. Neem de tijd om aandacht te geven aan deze fysieke sensaties. Wat hebben ze mij te vertellen?. Om je daarbij te helpen heb ik een geleide bodyscan meditatie opgenomen.

Klik om deze te beluisteren. Geleide bodyscan

Doordat ik vaker luisterde naar de signalen van mijn lichaam ging ik ze sneller en beter herkennen. Een bijkomend voordeel van intuïtie is nl. het herkennen van patronen. Naast het luisteren naar mogelijke fysieke ongemakken van mijn lichaam, ging ik ook meer andere signalen herkennen. Als ik een beslissing moest nemen over iets, dan legde ik ook verbinding met mijn lichaam. Hoe voelt het? Geeft het onrust of gezonde opwinding? Leren luisteren naar je intuïtie is net als met spieren. Je moet het trainen.

Wil jij ook starten met het leren luisteren naar je innerlijke stem? De signalen herkennen die je lichaam je geeft? De voor jou juiste beslissingen te nemen? En meer rust in je hoofd creëren? Schrijf je dan in voor mijn Masterclass Toegepaste Intuïtie via onderstaand link.

Ik hoop je daar te zien.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-masterclass-toegepaste-intuitie-in-verbinding-zijn-met-jezelf-705316329127?aff=oddtdtcreator