Praktisch en spiritueel – hoe breng ik dat samen?

Ik heb er lang mee geworsteld. Mijn praktische zakelijke inslag combineren met mijn spirituele kant. Vooral in mijn werk vond ik dit een uitdaging. Ik werk meestal in zakelijke omgevingen en daar heb ik het meer dan prima naar mijn zin. Mijn cliënten zien in mij ook duidelijk de praktische kant. Ondertussen werk ik met bodyscans, energie, intuïtief en ga ik de diepte in. Coachees komen met praktische vragen maar de diepere lagen onder die vragen, de essentie die raak ik heel snel. Steeds meer word ik me bewust van de combi kracht van deze twee kanten. Wat ik terug krijg van mijn cliënten is dat ze het meeste baat hebben bij de bodyscan. En de vertaling daarvan naar de praktijk. Want dat is mijn resultaat gerichte zakelijke kant. Die zorgt ervoor dat een en ander ook praktisch toepasbaar is.

Het beste van twee werelden.

Lange tijd heb ik mijn spirituele kant in mijn werkomgeving een soort van verborgen gehouden. Op de vraag hoe ik werk in mijn coaching sessies geef ik aan dat ik de progressiegerichte methode toepas. Dat klinkt tenslotte lekker praktisch en zakelijk. Daarnaast is het  oprecht een fijne en goede methode om mee te werken. Zodra ik met coachees een intake doe, leg ik altijd uit hoe ik verder nog te werk ga:

Intuitief

Bodyscan

De diepte in 

Praktisch

Die combinatie van de diepte in en de praktische vertaling naar de dagelijkse praktijk werkt transformerend.

Einstein zei: “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het probleem heeft veroorzaakt.” Ik heb daar mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt het probleem niet oplossen op hetzelfde niveau waar het ontstaan is. En dat is meestal in onze mind. Belemmerende gedachten en overtuigingen maken dat je niet meer weet wie je in essentie bent; waar je kracht zit; waar alles zich bevindt wat je nodig hebt. En die essentie vind je niet in je hoofd maar in de diepte van je lichaam of beter nog in je ziel. Om daar te komen werk ik via een bodyscan. Daar vind je antwoorden en oplossingen die je kunt voelen. Ik zorg er dan weer voor dat het praktisch  toegepast kan worden in het dagelijks leven. Want ja dat is die zakelijke, praktische inslag van mij. Op die manier breng ik jou het beste van twee werelden. 

Cheers,

Jolanda

 

Realated Post