Creëren vanuit je hart.

"Als ik vanuit het hart creëer, lukt bijna alles; als ik vanuit het hoofd creëer, lukt bijna niets". Deze uitspraak van Marc Chagall vind ik prachtig. Wat mij betreft heeft dit niet alleen betrekking op het creëren van schilderwerken maar ook op hetgeen jij in je leven wilt. Als je vanuit je hart leeft en creëert dan krijg je meer van waar je blij van wordt. En de wereld om je heen ook.
Schilderij van Chagall

Creëren vanuit je hart geeft rust.

Ik heb veel gelezen over visualiseren, verbeeldingskracht, the law of attraction. En overal zit een kern van waarheid in, maar ik merkte ook dat ik het lastig toe te passen vond in de praktijk. Dan had ik bedacht wat ik wilde, ging op allerlei manieren visualiseren en dan maar afwachten….. Ik had ondertussen wel geleerd dat je geduld moet hebben en niet overal controle over moet hebben. Maar toch begon continue mijn hoofd zich ermee te bemoeien. Die mind die mij vertelde dat wat ik wil niet mogelijk is, of dat ik het niet kan. Dat kunnen alleen anderen etc. Herkenbaar?

Ik ben me verder gaan verdiepen in hoe alles met elkaar verbonden is, hoe we in verbinding staan met het universum. Steeds meer naar binnen keren en te voelen wat dat betekent. Voor mij kwam de omslag vooral bij het begrip vertrouwen. Ik begrijp en voel steeds beter dat als ik daadwerkelijk in verbinding ben met mezelf en daardoor met alles om me heen dat ik vertrouwen echt kan voelen. Als ik nu iets wil, dan toets ik dat vanuit mijn hart. Voelt het goed en is dit echt wat ik wil?  Zo ja dan maak ik voor mezelf helder welke richting ik op wil. De stappen die ik moet zetten, maak ik ook maar voor de rest laat ik het gaan. Op die manier sta ik open voor de signalen en synchroniciteit die ik tegenkom Als ik nl continue in mijn hoofd bezig ben met “zo moet het, en dat is het beste, en het kan niet anders” dan ben ik uit verbinding. Het fijne is dat ik door te vertrouwen ook niets hoef af te dwingen. Ik ga mee met de stroom, volg de ingevingen die ik opvang en zet dan de benodigde stappen. Wat een rust geeft dat.

🙏

Realated Post