Accepteren is loslaten.

Gisteren schreef ik in mijn blog over hoe uitdagingen tot groei kunnen leiden. Maar ook dat je niet voorbij moet gaan aan de pijn, ongemak of het verdriet die de uitdaging met zich mee kan brengen. Gisteravond tijdens mijn wekelijkse yoga les werd ik herinnerd aan dat laatste.......
Waterval

Accepteren en dan pas loslaten.

Al meer dan 20 jaar ga ik wekelijks naar mijn yogales bij Yogacentrum de Haan. Het is een feest om zowel fysiek als mentaal uitgedaagd te worden. Gisteren kwam er een opmerking van de yoga leraar die even in mijn hoofd bleef hangen. Ik moest er even op kauwen. “accepteren is loslaten”. Ik schreef gisteren over het aangaan van je verdriet of ongemak bij uitdagingen. En deze opmerking raakte precies dat. Als je blijft vechten tegen hetgeen er gebeurd is, kun je ook niet loslaten. Je bent er dan nog constant mee bezig. Als je je aandacht blijf richten op het gevecht tegen alles wat je niet fijn vindt, dan krijg je het nog druk in je hoofd. Acceptatie is dus nodig om los te kunnen laten.

Zo kreeg ik tijdens een yogales ook weer een inzicht. 

🙏 Jolanda