Profile Dynamics

Jouw drijfveren – het fundament van je succes

Even over je werk…
Profile Dynamics ® is een beproefde methode waarmee een grondige analyse wordt gemaakt van je persoonlijkheid, in combinatie met je drijfveren. Als je die eenmaal weet, kun je ze in praktijk brengen en ga je werken vanuit je sterkste punten. Dat geeft je meer voldoening, energie en motivatie in je dagelijkse bezigheden. De mate waarin iemand presteert, is niet alleen afhankelijk van intelligentie, kennis en/of ervaring. Sterker nog, deze factoren spelen een bescheiden bijrol. Pas als je motivatie diep van binnen komt, kun je jezelf ontwikkelen tot een professional die optimaal rendeert. Maar waar zit die intrinsieke motivatie?

Drijfveren worden zichtbaar

Als gecertificeerd Profile Dynamics-consultant kan maak ik de invloed van je jouw drijfveren op je denken en handelen duiden inzichtelijk. Vervolgens kijken we samen hoe jouw drijfveren een leidende rol kunnen spelen in je dagelijkse werk.

Het best uit jezelf en anderen

Bij toepassing in de praktijk gaat het niet alleen over hoe jij je diepste drijfveren kunt aanspreken en inzetten. Jouw persoonlijkheid, in combinatie met die drijfveren, maakt ook duidelijk hoe je het beste met anderen werkt en op welke manier anderen het beste uit jou kunnen halen.

“Inzicht in wat je diep van binnen drijft, is het startpunt voor verdere ontwikkeling van het individu en van teams."

Waarvoor gebruik ik Profile Dynamics?
Leer je collega’s beter kennen. Wederzijds inzicht in elkaars persoonlijkheid en drijfveren zorgt voor meer begrip. En meer begrip leidt tot onderling vertrouwen.
De drijfveren van eenieder worden belangrijker. Het werk en de taakverdeling sluiten voortaan beter aan op de drijfveren van ieder werkend individu. Wie doet wat het beste?
Medewerkers die werken vanuit hun drijfveren zijn gemotiveerder en hebben meer energie. Hiermee wordt het risico op uitval aanzienlijk verminderd.
Elke drijfveer heeft zijn eigen vorm van communicatie, zijn eigen woorden. Door wederzijds inzicht in, en begrip voor elkaars drijfveren is het makkelijker om elkaar te begrijpen.

“In elke teamsessie neemt het wederzijds begrip toe. Dit leidt tot meer vertrouwen. De basis van een betere samenwerking."

Inzetbaarheid analyse en coaching
Ik kan Profile Dynamics op verschillende manieren inzetten. Om de intrinsieke motivatie aan te spreken en te helpen ontwikkelen. Zowel individueel als voor teams.
Na de analyse, krijg je het rapport met je persoonlijke drijfveren. De drijfveren worden aangegeven in kleuren. Je zult zien dat je meerdere drijfveren (kleuren) hebt. De een is sterker aanwezig dan de ander. Net als elk mens zijn/haar eigen kracht heeft, heeft ook elk profiel zijn eigen kracht. Het profiel laat je zien welke werkomgeving en welk takenpakket je energie geeft. Waar word je blij van? En wat kost je moeite? Maar ook hoe jij vanuit jouw drijfveren samenwerkt met anderen. In het rapport staan je drijfveren en valkuilen. De valkuilen bieden ontwikkelingskansen. De drijfveren bepalen je denken en handelen. Ik help je bij de bewustwording van je drijfveren en valkuilen. Vervolgens gaan we aan de slag met de manier waarop jij je intrinsieke motivatie kunt inzetten in je werk en uiteindelijk hoe je hiermee (een nieuwe) richting kunt geven aan je carrière.
Alle teamleden ontvangen hun persoonlijke drijfveren-profiel. Aan de hand van interactieve werkvormen gaan we aan de slag met de dynamiek van de individuele drijfveren. Op een toegankelijke en leuke manier wordt het onderlinge begrip in een dagdeel aanzienlijk vergroot.
Nu ieder teamlid een eigen drijfveren-profiel heeft, wordt het tijd voor de volgende stap. Profile Dynamics voegt de profielen van de teamleden samen. Dit biedt inzicht in de samenstelling en de onderlinge dynamieken binnen het team. Het duiden van een teamprofiel geeft veel inzicht in jullie gezamenlijke kwaliteiten. Waar zit de kracht van het team? Waar valt nog wat te ontwikkelen? Wie doet wat? Dit gezamenlijke profiel leg ik uit en passen we vervolgens samen toe op jullie hulpvraag van het team. Na deze teamsessie groeit het vertrouwen en is de hoopvolle energie voelbaar; op weg naar een positieve dynamiek op de werkvloer!